Произход на името Захари

Захари – име, значение, имен ден

Произход на името Захари

Захари – пълна информация за наименованието, кога има празник – имен ден и с какво можете да направите изненада.

Значение на името Захари

Името е с древноеврейски произход и означава „Божия памет“. Популярно е не само в България, но и в Русия, Грузия и Армения.

Той е уравновесена, здраво стъпила на земята личност. Отговорен и трудолюбив. Семейството за него е приоритет и винаги може да разчита на неговата подкрепа.

Захари е домошар, тъй като по природа е плах и стеснителен и не се чувства комфортно в шумни компании. Добър приятел е, готов е да прави саможертви за близките си. В любовта обаче е влюбчив и всеотдаен.

Когато Захари обича, той е склонен да пренебрегне своите интереси. Що се отнася до брак, той се жени на млади години. Привързан е към съпругата и децата си и не изневерява.

Ще е щастлив с жена, която носи името Анна, Валентина, Вера, Елисавета, Едит, Ева, Ирина, Надежда, Наталия, Олга. Бракът му с Александра, Светлана, Ина, Дария може да му донесе проблеми.

Кога има имен ден Захари

Захари ще получава поздравления по случай празник на името си на 24 март ежегодишно. Този празник не е динамичен, заради това се празнува по едно и също време всяка година. Реалистично е личността да се весели и по друго време в цялата година, тъй като постоянно се появяват нови православни празници, за които като краен резултат личните имена на хора отбелязват в два или повече дни през календарната година празничен имен ден.

Картички и пожелания за Захари

Когато желаете да поднесете изненада за празничния ден на лицето, което празнува, имате възможност да го направите с уникална поздравителна картичка от интернет портала PozdraviMe.com. Друг начин е да препратите на празнуващия човек съобщение с блестящ поздрав, което от своя страна да го уцели право в сърцето. С този способ ще изкажете вашите горещи искрени чувства и ще докажете, че оценявате този страхотен човек.

Оценка: 4.9 от 7 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top