Значение на името Зоя

Зоя – име, значение, имен ден

Значение на името Зоя

Зоя – точна справка за наименованието, кога има празник – имен ден и с какво бихте могли да направите изненада.

Значение на името Зоя

В превод от древногръцки означава „живот“.

Зоя расте като послушно и приветливо дете. Тя е тиха и безобидна, вярва дълбоко в чутите приказки и ги преживява.

Когато порасне и стане девойка, има интерес към природните науки – не може да живее без цветя и животни около себе си. Има мечтателен характер, което й позволява да общува добре с всички хора.

Понякога страда от доверчивостта си. Не се интересува от клюки и сплетни и избягва фалшивото приятелство. Има добре развита интуиция и често жените с това име стават екстрасенси и гадателки.

Нерядко Зоя е дълбоко набожен човек – вярата в Бога й носи утешение в личния живот, който невинаги се развива успешно.

Характерно е, че Зоя често сменя местожителството си – пътува от град в град, понякога сменя и държавите. Запознанствата с нови хора не я уморяват и депресират.

Ако мъжът й се нарича Виктор, Борис, Александър, Иван, Симеон, Валери, тя ще живее в пълно съгласие и щастие. Бракът с Евгени, Андрей, Антон, Денис или Юри е възможно да й донесе проблеми.

Кога има имен ден Зоя

Зоя ще има празник на името си на 13 февруари всяка една година. Този празничен ден не е от подвижните, поради това се отбелязва събитието по едно и също време ежегодишно. Лицето празнува имен ден и на Светли петък след Великден. Позволено е човекът да приеме поздрави от хора и на друга дата от календарната година, тъй като постоянно изникват нови църковни празнични дни, в които като краен резултат наименования на хора имат два или повече пъти през календарната година радостен имен ден.

Картички и пожелания за Зоя

Когато много искате да направите сюрприз за празничния ден на празнуващия имен ден, бихте могли да го изненадате с прекрасна поздравителна картичка от онлайн проекта PozdraviMe.com. Друг вариант е да препратите на своя роднина или приятел съобщение с оригинално пожелание, което от своя страна да го докосне точно в чувствата. При този похват ще покажете вашите близки чувства и ще обявите, че уважавате този прекрасен човек.

Оценка: 4.9 от 7 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top