Аспарух значение на името

Аспарух – име, значение, имен ден

Аспарух значение на името

Аспарух – пълна информация за името, на кой ден има празник – имен ден и по какъв начин ще можете да направите изненада.

Значение на името Аспарух

Това е името на нашия прабългарски хан, основател на българската държава. Произхожда от думата Asparuk – който има светли коне.

Още като малък Аспарух се отличава от другите деца. Той е емоционален и стабилен, може да бъде срамежлив и плах. Рядко го обземат пристъпи на невъздържаност или склонност да се самоизтъква.

Изключително буден като дете, любознателен като младеж и амбициозен като мъж. Аспарух е спокоен човек и много приятен събеседник, трудно нещо може да го разстрои или нервира.

Аспарух е ведър, уравновесен и постъпките му са предвидими, освен ако не се заинати. Той внимателно планира бъдещето си.

Приоритет за него обаче рядко е любовният живот. От друга страна, около Аспарух има много жени. Всяка от тях се бори за вниманието и обичта му.

Жената до Аспарух трябва да е истинска дама. Той цени изисканите жени, държи партньорката му да е самостоятелна и амбициозна. Не би си позволил тя да е ревнива или да ограничава неговото развитие.

Аспарух се влюбва трудно, но плени ли го някоя жена – ще направи и невъзможното тя да е щастлива до него. Добри перспективи има, ако Аспарух се свърже с Христина, Жени или Боряна.

Кога има имен ден Аспарух

Аспарух ще се весели по случай голям празник на Всички български светии. Празникът е динамичен, поради това се празнува 63 дни след Великден всяка година.

Вероятно е личността да организира празник и на още една дата през календарната година, тъй като перманентно се отбелязват нови църковни празнични дни, при които се получава някои имена на хора отбелязват по няколко пъти в годината празничен имен ден.

Картички и пожелания за Аспарух

Когато поискате да поднесете изненада за щастливия ден на именника, може да го изненадате с оригинална картичка с поздрав от интернет портала PozdraviMe.com.

Друг вариант е да препратите на човека, който празнува, интернет съобщение с приказно пожелание, което от своя страна да го докосне право в райското кътче на душата.

С този похват ще докажете своите близки емоции и ще изразите, че оценявате този прекрасен човек.

Оценка: 5 от 5 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top