Бистра - произход на името

Бистра – име, значение, имен ден

Бистра - произход на името

Бистра – топ справка за наименованието, през кой месец има празник – имен ден и как ще можете да направите изненада.

Значение на името Бистра

От старобългарски „бърз, ловък, съобразителен”. Също Бистра значи и прозрачна, чиста.

Опърничава като дете, Бистра иска да бъде гледана и глезена от всички би се инатила плакала и сърдила, ако не стане нейното. Страни от връстниците си, ревнува приятелите си дори и приятелките си, командва по-малките си братя или сестри.

Бистра остава ревнива и като голяма. Пази личното си пространство, не се примирява с конкуренцията, държи изкъсо партньора си. Упорита е и постига това, което иска, с цената на всичко. На практика няма дейност, с която тази жена да не може да се заеме. Ако става въпрос за предизвикателство или нещо, което смята, че би разведрило живота й, тя все някак ще опита, независимо дали е разумно или не.

Жените с това име са непоправими романтички, понякога дори до глупост. Склонни са на прибързани постъпки, които ги довеждат до крах. Въпреки това Бистра не се учи от грешките си, рядко признава вината си.

Твърдоглавостта й е склонен да изтърпи и намери дори за сладка мъж с името Ефтим.

Кога има имен ден Бистра

Бистра празнува празник – имен ден на 6 януари ежегодишно. Празничният ден не е от подвижните, затова се отбелязва на точно число ежегодно. Допустимо е наименованието да се весели и по друго време през годината, защото постоянно изникват нови православни празнични дни, при които като резултат наименования на личности отбелязват през няколко дни в годината радостен имен ден.

Картички и пожелания за Бистра

В случай че много искате да поднесете поздрави за празничния ден на своя роднина, може да го сюрпризирате с неповторима поздравителна картичка от интернет портала PozdraviMe.com. Друг метод е да пратите на своя роднина или приятел интернет съобщение с неповторим поздрав, което непременно ще го докосне право в сърцето. С този способ ще изкажете своите близки чувства и ще покажете, че уважавате тази особа.

Оценка: 4.9 от 7 гласували
Профил на Елена Иванова
Елена Иванова
Автор в PozdraviMe.com

Развивам проекта PozdraviMe.com от няколко години с идеята да помогна на всеки българин да поздрави по оригинален начин свой познат за неговия празник. Надявам се да останете удовлетворени от всички идеи, предложения и съвети, които споделям с вас.

Scroll to Top